29.06.2010

Nombrosos veïns okupen cases a Bon Pastor

Un ampli dispositiu dels UPAs desallotja de matinada i derriben els sostres

Bon Pastor/Bcn.- Aquest cap de setmana el barri de Bon Pastor va viure una masiva mobilització de veïns que van recuperar prop de 20 vivendes tapiades. El pla de destrucció de les cases barates va tirar a terra 145 cases al 2007; de les 600 vivendes que queden moltes han quedat buides fa bastants mesos tot i que falten anys per a ser enderrocades. Així, el dissabte a la tarda, famílies del barri que no tenen la sort de beneficiar-se dels pisos de reallotjament que el Patronat suposadament donará a qui deixi la Casa Barata, amb petites masses i martells van trencar els tapiats de 20 cases buides que pertanyen a la 3a i 4a fase. L'acció va ser recolçada per nombrosos veïns, paios i gitanos.
Durant el vespre van arribar 5 furgones d'antidisturbis dels UPAs que van començar a fer fora les famílies de les cases mentres arribaven més efectius. Tot i que els veïns no van opossar resistència a l'hora de ser desallotjats, la policia va trigar fins a la matinada en tenir totes les cases buides, mentres una excavadora s'encarregava de destrossar les teulades de les cases per a evitar que tornessin a ser okupades.
Paral.lelament, el Patronat de l'Habitatge i la premsa van iniciar una ronda de mentides per a desacreditar la mobilització veïnal. Es va parlar de gitanos i okupes vinguts de fora del barri i l'associació de veïns afí al pla urbanístic del Patronat mentia dient que 'algú' havia manipulat als veïns. Ara, segurament el Patronat intentarà tirar al terra les 20 cases, més o menys una de cada illa, ara tapiades i sense sostres; obligant als altres habitants a viure amb grans forats al mig de les illes de cases. Millor això a que puguin ser okupades de nou. Cosa que no és un fet nou al barri: a finals dels vuitanta, 29 famílies van obrir cases que el Patronat tenia tancades, i ara estàn vivint a dintre.
+info: http://bonpastor.noblogs.org/
Contra-Infos 22/06/2010

els continguts d'aquesta web estàn sota una llicència de Creative Commons i fets amb programaris lliures.