Les FAQ (frequent asked questions) sobre okupació

Tot el que sempre havies volgut saber sobre els okupes i mai t'havies atrevit a preguntar. Hi ha preguntes que es repeteixen una vegada i una altra, te les expliquem aqui per que no les hagis de repetir:

Hola, que tal?
Aquesta és la pregunta que més ens fan i més ens costa respondre. Tot i aixó, com som sers humans, ens sentim afalagats quan s'interessen per nosaltres, i no ens importarà que ho continueu preguntant. Nosaltres també ho farem, per que ens agrada cuidar el nostre entorn.

Saps que el que fas és ilegal?
Si, però okupar és una pràctica que posa sobre la taula el problema de l'habitatge. Quan la legalitat permet tot un seguit de pràctiques especulatives, coartives, represives, ... és legitim okupar

De debó creus que canviaràs el mon?
Uffff... m'encantaria. Com a molt canviaré la meva pròpia vida, que ja és prou. Desprès, si ens ajuntem unes quantes, potser podem fer alguna cosa. Però el que tinc clar és que les lluites que mai es guanyen són les que ni s'intenten.

Tens la teva pròpia habitació?
En general, si, però cada casa s'organitza de manera diferent i decideix sobre la seva estructura interna. Hi ha gent que demana la seva pròpia intimitat i n'hi ha que prefereixen optar per compartir habitació.

Però si tot ho compartiu, que passa amb la teva parella?
Aquesta és una pregunta que es fan molts col·lectius que treballen per una transformació de les relacions socials i afectives des de fa una pila d'anys, i encara no hi ha una resposta clara. Seguim intentant-ho...

Per què els okupes fan pudor?
No entenc aquesta pregunta

Però saps que aquesta casa no es teva?
Obiament no tinc un paperet que digui que aquesta casa sigui de la meva propietat. Però com que li donc ús i vida a una finca que havia estat abandonada, de moment és meva.

Què faràs quan vigui la policia?
Primer de tot, tancar la porta. Desprès hi ha diferents estratègies per fer-ne front... i molta creativitat.

Que faràs quan tinguis nens?
No tothom vol tenir fills. Hi ha gent que educa els seus nens en cases okupades. I també n'hi ha que els matriculen a La Pinya

Que faràs quan et fotin fora?
Com diu la dita popular: un desalojo, otra okupación.

Com vas entrar?
Secret professional

Però vosaltres treballeu?
Doncs si. Eduquem als vostres fills, repartim les vostes cartes, fem pàgines web tontes (però amb estil), traduim els vostres textos, estem al darrera de la finestra quan feu els vostres tràmits,...
Però la pregunta adequada es: perquè treballem? Si em volguès comprar una pantalla plana hauria de dedicar-hi sis mesos del meu sol, d'aquesta manera em puc permetre buscar-me la vida.

Perquè predomina la música dels anys 80 en les festes okupes?
No se, fa molt de temps que no vaig a Can Vies

Què fas a més de fer festes i molestar als veins?
En general intentem respectar a la gent que viu als voltants dels centres socials. Moltes de les activitats que fem no nomès no molesten als veins sino que ells mateixos hi participen.
I si vols saber més detalls de les altres activitats que fem pots consultar l'infousurpa.

La policia t'ha pegat alguna vegada?
La policia no només pega als okupes. Reprimeix als pobres i a tothom qui pensa diferent. Llàstima que els resulti més pràctic pegar als okupes que als perillosos polítics i als violents especuladors.

I no tens res millor que fer amb la teva vida?
Si, precisament tinc millors coses que fer, per tant me'n vaig!

els continguts d'aquesta web estàn sota una llicència de Creative Commons i fets amb programaris lliures.