Per què okupar: 5 bones raons

1 Un habitatge okupat és un crit de lluita contra aquest sistema econòmic que ens obliga a dedicar la major part del nostre sou/diners a pagar per un sostre. Algo que és de primera necessitat. és un acte d'insubmisió contra la lògica del sistema capitalista que tot ho converteix en mercaderia. és un acte de ruptura a l'oferta i la demanda, és un espai mort del canvi monetari, és un stop, un prou, un aturat. Un lloc que permet fugir del xantatge econòmic i poder relacionar-te fora d'ell.

2 Un espai okupat és un lloc que permet dur a terme activitats col.lectives, a establir llaços comunitaris. No és tant sols un espai físic que es comparteix sinó caminar i escollir plegades, escapant-se de l'aïllament i la soletat que ens imposa la societat on vivim.

3 Un espai okupat és un espai que permet reunir i practicar l'autogestió a col.lectius i grups, sense dependre de les institucions, funcionant assambleariament, sense especialització, etc. Permet dissenyar la vida personal i colectiva. Ser la pròpia fontanera........

4 Un espai okupat és un record i una reafirmació de la lluita de gran part de l'humanitat: dels jornalers que ocupaven i ocupen terres, de les associacions de veïns i col.lectius de barri que ocupaven cases als anys '70, dels obrers que prenen i autogestionen els tallers i fàbriques, de les festes populars que ocupen els carrers i places, etc.

5 Ens estan obligant a ser totes propietaries, a pagar 40 anys als bancs, a estar lligats a l'hipoteca i viure sota el terror de perdre el lloc de treball, a respectar la propietat privada per sobre de les necessitats de les persones, ens estan obligant a traicionar-nos a nosaltres mateixes.

els continguts d'aquesta web estàn sota una llicència de Creative Commons i fets amb programaris lliures.