Trencant fronteres

Des de fa segles, els pobles han fet servir l'ocupació per a reprendre el control de les seves pròpies vides. és una eina, una tàctica, una pràctica, i una manera de viure les lluites. Des de fa dècades, moviments okupas al llarg d'Europa i més enllà han lluitat contra el desenvolupament capitalista, contribuint a les lluites locals contra la destrucció; aportant alternatives a l'ànim de lucre i la cultura del consum; autogestionant centres socials i actes participatius al marge de l'economia dominant. Mostrant aixi les possibilitats d'organitzar-se sense jerarquies; creant xarxes internacionals d'intercanvi i de solidaritat. Aquestes xarxes han canviat moltes vides, trencant amb el control social i creant espais alliberats on la gent pugui viure fora de les normes.

Avui, 19 de Maig, a Barcelona ens estem manifestant en defensa dels espais alliberat, i per una cultura popular i anti-capitalista. I reconeixem que aquesta lluita va molt mes enllà de Paisos Catalans.

Per tota Europa, els governs estan promovent projectes repressius. Estan atacant centres autònoms molt establerts com Ungdomshuset en Kopenhagen, Koepi i Rigaer Strasse en Berlin, el EKH en Vienna i Les Tanneries en Dijon. Estan desallotjant als centres socials ocupats de Londres i Amsterdam, i els moviments estudiantils de Athenas i Thessaloniki. Per tota Europa estan amenaçant les cultures independents.

Fa diversos mesos vam veure els disturbis dels carrers de Kopenhagen en una explosió de ràbia enfront del desallotjament del CSA Ungdomshuset.

La setmana passada milers de persones van sortir a espontàniament als carrers de ciutats a Alemanya cridant Tots i totes som militants i militantes en resposta als atacs policials contra cases i projectes vinculats amb el moviment contra el G8 aquest estiu.

Avui mateix, en Dijon, França, hi ha una manifestació contra el desallotjament del CSA Els Tanneries, passant per carrers que fa poc cremaven de ràbia a l'elecció del president fatxa Sarkozy.

Ens motiven les mateixes passions, vam sentir la mateixa determinació, ens enfrontem amb l'enemic comú de la repressió, i ens unim, a través de les fronteres pel nostre desitj de construir un món d'igualtat i autodeterminació.

Rebels i ingovernables, resistirem amb els nostres actes de solidaritat a nivell internacional, i reforçarem els nostres enllaços internacionals, a pesar dels quilòmetres que ens divideixin.

els continguts d'aquesta web estàn sota una llicència de Creative Commons i fets amb programaris lliures.