Communiqué van de vakbond CNT uit Lille volgend op de inbraak van de politie in hun syndicaal lokaal in de rue d’Arras

In het kader van de strijd tegen de Arbeidswet vond er afgelopen woensdag 20 april 2016 een demonstratie plaats te Lille. Na de betoging bevonden enkele kameraden/s in het syndicaal huis van de CNT, rue d’Arras 32 in Lille, om materiaal op te bergen en de inventaris te maken. Zij werden later vervoegd door andere kameraden.le-local-cnt-de-lille-apres-intrusion-policiere-du-20-04-2016-00

Op dat moment kwamen de ordediensten aan bij het lokaal. Ze eisten binnengelaten te worden, maar zonder een enkel legaal document te kunnen voorleggen. Omwille van het ontbreken van documenten die hun gedrag verklaarden of hun recht duidelijk maakte, kozen de militanten ervoor hen vreedzaam de toegang te weigeren.

De ordediensten hebben vervolgens gedreigd de ruit in te slaan en binnen te dringen met geweld. Uiteindelijk hebben ze de deur met een stormram ingebeukt, zijn ze het lokaal binnengedrongen, hebben ze een deel van het materiaal vernield en vervolgens de ruimte tot op het bot doorzocht. De aanwezige militanten/s hebben hun kalmte bewaard. Twee personen zijn aangehouden en worden op dit moment vastgehouden in het centraal commissariaat in Lille.

le-local-cnt-de-lille-apres-intrusion-policiere-du-20-04-2016-reducDe vakbond CNT van Lille hekelt en veroordeelt dit politiegeweld, de onacceptabele indringing door de ordediensten en de doorzoeking van hun lokaal zeer sterk.

Een syndicaal lokaal vernielen, dat is zoals een Bours du Travail aanvallen. Een syndicaal lokaal is een werktuig in de verdediging van arbeiders/sters, een plaats waarin militanten/s, en mensen die naar ons op zoek zijn, kunnen ontmoeten in alle rust.

De vakbond CNT van Lille herbevestigt haar vastberadenheid in de strijd tegen de Arbeidswet. Hier of elders, we laten ons niet intimideren door politiegeweld!

Lille, 20 april 2016

Union locale des syndicats CNT de Lille
32 rue d’Arras
59000 LILLE
E-mail: ul-lille [at] cnt-f.org

Vertaald uit het Frans. Originele post en filmpje van de inbraak te vinden op de website van de CNT zelf: http://www.cnt-f.org/59-62/

This entry was posted in Frankrijk, LoiTravail. Bookmark the permalink.