Blogs

Checklist kraken

Van plan een pand te kraken? Vergeet dan niet de volgende zaken:
Pand

  • adres?
  • wie is de eigenaar (kadaster)? bekend bij ksu/spok?
  • hoe lang en waarom is het leeg? lucifer tussen de deur?
  • indien van toepassingen: zijn er inschrijvingen bij de kvk?
  • bouw/sloopplannen bekend bij DSO?
  • hoe kom je binnen?

Juridisch

  • advocaat geregeld?
  • arrestantengroep geregeld?
  • brief aan ovj klaar?

Actie

Welkom op de archiefsite van het KraakSpreekUur Utrecht

KraakSpreekUur (KSU) Utrecht was het vragenuurtje voor alles met betrekking tot kraken in Utrecht. Het KSU gaf juridisch en praktisch advies over kraken en alles wat daar bij komt kijken.OpeningstijdenHet kraakspreekuur is opgeheven. Wat rest is dit online archief. Voor vragen of hulp rondom kraken verwijzen we je graag door naar squat.net 

Ontruimingen Utrecht

Afgelopen nacht en vandaag overdag zijn twee kraakpogingen in Ondiep (Utrecht) direct door de platte pet ontruimd.
Afgelopen nacht was gepoogd de Laan van Chartroise 27 te kraken. Deze werd ontruimd omdat het aantreffen van braaksporen zou betekenen dat het op heterdaad betrapt zou zijn.
Vandaag is gepoogd de woning aan de Anton Geesinkstraat 16 in gebruik te nemen. De agent ter plekke citerend: "nu ga je me vast een zielig verhaal vertellen, maar dat boeit me niet, kraken mag niet." Waarop ontruiming volgde.

Portaal dreigt gezin op straat te zetten

Donderdag 17 maart dient een kort geding waarin woningbouwvereniging Portaal eist dat een Utrechts gezin hun woning aan het Niftarlakeplantsoen ontruimt. Vastgelopen in de burocratie van Woningnet komt het gezin niet voor urgentie in aanmerking. Vervangende woonruimte wordt evenmin aangeboden en de vrees bestaat dat zij over twee weken op straat staan.

Kerstkraak

Op kerstavond is een woning gekraakt in Zuilen voor een dakloos gezin. Het gezin stond al geruime tijd op straat, maar in een schrijnend staaltje kafkaeske burocratie werd urgentie bij de woningnet geweigerd. Hierop werd besloten een leegstaand rijtjeshuis van Portaal te kraken.

Demonstratie 26 november!

Van het Comité 26e november:

Op 26 november 2010 vind de eerste strafrechtzaak op grond van de “Wet kraken en leegstand” plaats. De arrestanten van de ontruiming van het KPN-gebouw op de Koningin Wilhelminalaan te Utrecht, moeten als eerste verdachten voor de rechter verschijnen op grond van het nieuwe wetsartikel 138a. Om deze dag niet ongemerkt voorbij te laten gaan roepen wij iedereen die sympathiseert met de aangeklaagden op om op 26 november om 12:00 uur te verzamelen op het Vrouwe Justitiaplein in Utrecht, voor een demonstratie. Voorafgaand aan de demonstratie zal er mogelijkheid zijn om vanaf 09:00 uur de rechtszaak te volgen op de publieke tribune of buiten op het plein.

Nieuw kraakpand aan de Leidsekade

Gisteravond heeft een kleine groep krakers succesvol een pand aan de Leidsekade gekraakt.
Het pand, een speculatieproject van de Mitros, die het sociale huurpand liet omvormen tot een dure woning, stond al jaren leeg.
De wout kwam, zag en - zichtbaar geirriteerd omdat ze niks konden doen - droop weer af. Het lijkt er op dit moment dan ook op dat de eerste kraakactie na de recente uitspraak van het Hof in Den Haag een succesvolle is geweest.

Kraakpand Gageldijk (Maarssen) onaangekondigd gesloopt

Het pand aan de Gageldijk 71 te Maarssen is vanmiddag op brute wijze gesloopt terwijl de bewoners van het pand zich nog op de eerste verdieping bevonden.
De bewoners zijn ter nauwe nood aan de dood ontsnapt door via een raam op de eerste verdieping in de tuin van de buurman te springen. Op dat moment was de sloopploeg, die op de hoogte was van het verblijf, het dak aan het slopen met grote grijpers en vlogen de balken, stenen en ruiten in het rond.

Pages

Subscribe to RSS - blogs