De Weggeef

-Mede mogelijk gemaakt door de kraakbeweging- presenteren wij u ‘De Weggeef’. Maar wat is De Weggeef nou precies?

Allereerst een korte uitleg over het fenomeen Weggeefwinkels. Deze ‘winkels’ zijn over het gehele land te vinden, vaak mede mogelijk gemaakt door de kraakbeweging. Neem een kijkje onder het kopje ‘Links’ om meer uit te vinden over kraakpanden en andere weggeefwinkels.

Recyclen Voor een weggeefwinkel is een ruimte beschikbaar gesteld om allerlei spullen gratis aan te bieden. Het principe is heel simpel: wij krijgen spullen van u en wij bieden het weer aan, alles geheel gratis. Hierbij is iedereen welkom, ongeacht bankrekening, afkomst, seksuele voorkeur en of geslacht. Het doel van een weggeefwinkel is om de wegwerpeconomie de kop in te drukken, om te consuminderen, om mensen met een minder inkomen een hart onder de riem te steken. Een gelukkig leven hoeft geen geld te kosten! Een weggeefwinkel draagt zo zijn steentje bij aan een schonere toekomst.

De goederen Wat elke weggeef aanbied is aan de vrijwilligers en lokatie om te bepalen. Wij bijvoorbeeld zijn erg gebonden aan de ruimte die wij hebben en vervoer. Het liefste zouden wij de hele wereld aanbieden, maar helaas zijn wij beperkt door deze factoren. Wat wij wel aanbieden (en dus graag accepteren) is kleingoed, denk daarbij aan kleding, boeken, keukengerei, speelgoed etc. Dit is handzaam, past in ons lokaal en er is veel vraag naar. (Hierover vindt u meer informatie in het subkopje ‘Wat wel, wat niet’).

De Weggeef Zaanstreek Met trots kunnen wij vertellen dat wij op dit moment gevestigd zijn op het randje van Zaandam. Na vele plaatsen gehad te hebben, zitten wij alweer sinds 2011 op deze locatie. (Kijk ook eens bij het subkopje ‘Geschiedenis in de Zaanstreek’) Onze huidige locatie betreft een klaslokaal in het voormalig schoolgebouw ‘Het Anker’. Wij hebben er terloops voor gekozen om twee maal per week open te gaan, voor een betere rondloop van de spullen. (Gelieve dus alleen tijdens openingstijden te komen.) Hier het adres en de openingstijden: Slachthuisstraat 67, Zaandam Woensdag en zaterdag: 12:00 – 16.00

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.