archief   Open brief  links   ontruiming op schellinger.net

   

  Zondag 9 april 2000 hebben wij de Leeuwenhoekstraat 4-7 gekraakt. De dinsdag daarop is het blok om de hoek; Swammerdamstraat 31, Eerste Boerhaavestraat 11 en 13 erbij gevoegd. Al deze huizen zijn eigendom van woonstichting de Key, die grootse verkoopplannen heeft . In mei zijn Leeuwenhoekstraat 1a, Eerste Boerhaavestraat 28-hs, Eerste Boerhaavestraat 30-2 plus zolder, Eerste Boerhaavestraat 24 en Blasiusstraat 39-1 ook opengebroken. Veel van deze huizen waren dichtgemetseld, anderen waren al tijden dichtgetimmerd.
De Key is in samenwerking met het stadsdeel met een grootstscheeps project bezig waarbij de sociale huurwoningen in deze buurt moeten plaatsmaken voor dure koopwoningen. In Amsterdam zijn er op dit moment 93000 mensen op zoek naar betaalbare huurruimte. Het verkopen van sociale huurvoorraad zal deze mensen niet aan een huis helpen, al wil 'de projectgroep' ons anders doen geloven. de Key, die altijd een imago had van een van de sociaalste woningbouwcoorporaties te zijn, maakt met dit project een grote knieval voor de plannen van dit kabinet. Staatssecrataris Remkes staat namelijk een grootschalige privatisatie van de sociale huurvoorraad voor.
Wij zeggen: gooi de sociale woningbouw niet te grabbel aan de vrije markt! Loop niet als schapen mee aan de leiband van de winstmaximalisatie! Probeer de uitverkoop tegen te gaan zolang het nog kan!