Oude boerderij gekraakt bij station Terwijde

Tot onze vreugde verscheen het volgende berichtje op IndyMedia:
Een groep krakers heeft gisternacht een grote oude boerderij bij station Terwijde, Utrecht, gekraakt. De eigenaar liet het gemeentelijk monument verloederen, om er nieuwbouw op te kunnen realiseren.Er wordt al flink geklust en opgeknapt.

Alle ramen zaten dicht met planken, die zijn ondertussen weg gehaald, hier kwam prachtig glas in lood onder vandaan. Ook de grote bouwhekken, die al jaren om het pand staan, worden weg gehaald. Naast de boerderij is een grote schuur en vier paardenstallen. Het pad wordt weer begaanbaar gemaakt en aan de tuin wordt gewerkt.

Eigenaar VABO ontwikkeling B.V. (De van Arnhem-groep) staat bekend om het leeg laten staan van panden, tot ze zo zijn verloederd dat ze gesloopt kunnen worden, voor nieuwbouw. Maar de krakers zijn van mening dat het behoud van het monument veel belangrijker is, er is hier namelijk wel genoeg nieuwbouw. De krakers zijn dan ook van plan het pand zo goed mogelijk te renoveren. Ook zijn er al vele ideeƫn voor sociale initiatieven.
Het is nu nog wachten op de uitspraak van de O.v.J. Veel zorgen wordt daar niet over gemaakt, gezien het bedrijf dat hier zat, een paardentaxi, in 1999 is vertrokken, de voormalige bewoners een paar jaar daarna.
Alle hulp is welkom, op de Hof ter Weydeweg 20.
Kraakgroep Leidsche Rijn.

KSU Utreg wenst de nieuwe bewoners veel woongenot!