Familie Mul speculeert maar door

Onderstaande kwamen we tegen op de website van de Belangenvereniging Weesperzijdestrook. Het blijkt dat o.a. de speculantenfamilie Mul zich al flink heeft ingekocht rond de Wibaut – Graaf Floris en Marcusstraat. Naast Mul zijn ook andere projectontwikkelaars en natuurlijk de corporaties zeer druk bezig met plannenmakerij.
Hieronder de gekopieerde tekst:

Sloopplannen Wibautstraat

Wibautstraat 198 t/m 210 Marcusstraat 29 / 31 en Graaf Florisstraat 18 / 20 zijn sinds kort eigendom van Anita Mul, met het doel deze binnenkort te kunnen slopen.
Dat terwijl Stadsdeel Oost/WGM nog in 1997 heeft vastgesteld dat deze panden tenminste nog 25 jaar behouden zouden kunnen worden.

Afgelopen jaren is door Mul Bouw en Beheer BV gewerkt aan plannen om het hele blok te slopen en te vervangen door een twee keer zo’n hoog woonblok van 30 meter hoogte.
Uit het kadaster halen we de volgende gegevens over Mul:
Eigenaar van Mul Bouw en Beheer BV is Vedder Beheer BV.
Eigenaar van Vedder Beheer BV is Mul Projectontwikkeling BV. Eigenaar van Mul Projectontwikkeling BV is Cornelis Mul.

Volgt u het nog? Al deze Mullen zijn gevestigd op de Stadionweg 7 te Amsterdam. Alhoewel het kadaster niets vermeldt over de relatie tussen Anita Mul en Cornelis Mul hebben wij wel een vermoeden. Wilt u weten wanneer dit huizenblok wordt gesloopt, dan kunt u bellen met Anita of Cornelis Mul, overdag 020 – 6641999 of ’s avonds 020 – 6598130.

Wibautstraat 132 t/m 146 is eigendom van Matrix Invest en Lieven de Ley. Ook dit huizenblok zal tegen de vlakte gaan en worden vervangen door een 30 meter hoog woonblok.
In maart 2003 heeft Matrix de panden Wibautstraat 132 / 134 gekocht voor een bedrag van maar liefst € 875.000,-. In juli 2003 wordt in overleg met het Stadsdeel besloten om de bewoners uit te plaatsen en de panden via een noodaanschrijving te slopen. Op 3 december 2003 werd een eerste visie aan de omwonenden gepresenteerd die voldoende aanleiding gaf om ook deze plannen kritisch te blijven volgen. Het plan is georiënteerd op de Wibautstraat en houdt weinig rekening met de achterliggende huizen aan de Grensstraat. Voor meer informatie kunt u bellen met Matrix BV te Woerden, telefoon 0348 472114.

Wibautstraat 48 t/m 64 zijn eigendom van Woonstichting De Key. Ook hier is het voornemen deze huizen te slopen en te vervangen door nieuwbouw. De toekomstige hoogte is nog een verrassing.

Wibautstraat 20 t/m 26 zijn eigendom van Woonstichting De Key en staan op de nominatie om te worden gesloopt. Het bestemmingsplan geeft hier een maximale hoogte van 30 meter aan.

Het originele bericht is alhier te vinden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload