spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Home arrow Nieuws
Nieuws
Beste buren,
Friday, 12 June 2009

De rechter heeft op verzoek van Eigen Haard, niet verrassend, besloten dat we eruit moeten. We willen jullie nog een keer vertellen waarom we het niet eens zijn met de plannen van Eigen Haard en het stadsdeel, nu de ontruiming van ons blok dichtbij is. Zoals jullie weten komen er 24 luxe koopappartementen, waar voorheen 30 huurappartementen in de sociale sector waren.

 De ´differentiatie´, waar het stadsdeel zoveel over spreekt om een ´betere mix´ van bewoners te creëren, staat alleen symbool voor de verdrijving van mensen met minder poen uit deze buurt. Er is ook geen sociale huur bijgebouwd op de Appollolaan.   

 Iedereen moet kunnen wonen, en zelf beslissen hoe. Los van de onmogelijke wachtlijsten voor een huis, kiezen we er dus voor om te kraken zodat we kunnen wonen en leven zoals we zelf willen. Het café Eigenaardig speelt hierin een belangrijke rol, hier hebben we bijvoorbeeld een gezamenlijke wasmachine, er zijn benefietetentjes maar het is ook een plek om ons te organiseren en elkaar te ontmoeten. Een ruimte waar je geen kapitalen hoeft neer te leggen om wat te eten of te drinken, en waar iedereen een steentje bijdraagt zonder dat daar lonen of bazen voor nodig zijn.

 Dit alles maakt dat wij een ontruiming niet zullen accepteren. De Pijp en eigenlijk de hele stad hebben al veel te veel in de uitverkoop gestaan. Hoe graag Cohen en consorten Amsterdam ook als “creatief  kennis bedrijf” zien, het blijft onze stad. Geen ontruiming voor yuppen of leegstand, geen ontruiming van ideeën, Verbindingsblok moet blijven!

 Tot slot willen we alleen maar zeggen dat we hier allemaal heel fijn gewoond hebben, met de buurt en elkaar, tot snel in de Pijp!

 Vriendelijke groeten, Kraakgroep Verbindingsblok

p.s Gewoonlijk zijn de ontruimingen van kraakpanden op dinsdag

 

Read more...
 
BUURT BRIEF
Thursday, 22 January 2009

Beste buren, 

Allereerst een vrolijk en strijdbaar 2009 toegewenst.

Het is alweer een tijd geleden dat we iets van ons hebben laten horen, dus hierbij een update over het verbindingsblok. Deze zomer nog hadden we een plan om het verbindingsblok op te kopen en zelf op te knappen. Door de geld lust van eigen haard, zij kunnen immers veel meer geld vangen als ze dit blok per etage verkopen, en niet verrassend de onwelwillende houding van het stadsdeel, is dit mislukt. Wij zagen er wel wat in om onafhankelijk van bazen en politici ons eigen plan te volbrengen.Nu zijn de sloop en bouwvergunningen voor het blok afgegeven. Hun plan is om van 30 huurwoningen 24 luxe appartementen met garages, dakterrassen en alles er op en er aan te maken. Ondanks het feit dat veel bouwvoorschriften en regels overtreden worden in de plannen van Eigen Haard, heeft het stadsdeel hen volledige vrijstelling verleend. Ook dit was te verwachten, het stadsdeel ziet hoogopgeleide tweeverdieners graag komen en huurders en krakers liever gaan. Met de kredietcrisis die gestaag doorgroeit en duidelijk invloed heeft op de huizenmarkt, vragen wij ons ook af hoe haalbaar de plannen van Eigen Haard zijn. Wie kan er garanderen dat er niet net als op de van Ostadestraat 226, 228 en 230 na ontruiming en sloop een jaar lang een gat in de straat ligt. Of zoals in de Bakkerblokken, 2 jaar na de ontruiming staan er alweer woningen te koop. Niet dat wij een traan zullen laten om slinkende toplonen, maar voorlopig komt het neer op massaontslagen en mensen die als gevolg hiervan hun huur niet meer op kunnen brengen. Dus niet alleen wij, als bewoners van het Verbindingsblok, worden in de marge van de maatschappij geplaatst; dit systeem kan een heel groot deel van de samenleving naar de afgrond drijven. Sinds de eerste kraak in het Verbindingsblok, zo’n 3 jaar terug, is er veel gebeurd. Bijna alle huurders hebben hun heil elders moeten zoeken, alle etages werden gekraakt en ons café annex woonkamer Eigenaardig werd geopend. In de Eigenaardig organiseren we ons, er is twee keer per week volkskeuken (dinsdag en vrijdag veganistisch eten voor donatie) voor een goed doel, en er zijn discussies en films. We vinden het belangrijk dat er zulke vrije ruimtes bestaan, waar je geen kapitalen hoeft neer te leggen om wat te eten of te drinken, en waar iedereen een steentje bijdraagt zonder dat daar lonen of bazen voor nodig zijn.  Dit alles maakt dat wij een ontruiming niet zullen accepteren. De Pijp en eigenlijk de hele stad hebben al veel te veel in de uitverkoop gestaan. Hoe graag Cohen en consorten Amsterdam ook als “creatief kennis bedrijf” zien, het blijft onze stad. Het maakt ons boos te zien hoe onze buurt verandert, toenemende repressie, dikke stinkende auto’s, luxe boetiekjes en lelijke, onbetaalbare nieuwbouw. Wij hoeven geen brallerige BN-ers in onze buurt, we willen gewoon wonen. Geen ontruiming voor yuppen of leegstand, geen ontruiming van ideeën,

Verbindingsblok moet blijven!  Tot ziens in de Pijp, met vriendelijke groeten

Kraakgroep Verbindingsblok

 
Nostalgic Crocodiles in the BuurtFeest
Saturday, 18 October 2008

http://br.youtube.com/watch?v=S3LxSqCMQgo

 
Fotos...
Tuesday, 07 October 2008

Buurtfeest in de Verbindingsstraat...

Image

Image

Image

kinderpret/de kraakopoly

Image

ghost mice

Image

Image

Image

earl and the pearls

Image

Image

Read more...
 
Buurtfeest in de Verbindingsstraat
Friday, 29 August 2008

Zondag 21 september van 13.00 tot 18.00 uur

 

De afgelopen jaren is er in onze buurt veel te doen over de verkoop van huizen, de veranderende bevolkingssamenstelling en de rol die grote huiseigenaren en de politiek daarin spelen. Je zou bijna vergeten dat de leefbaarheid van de buurt gemaakt wordt door bewoners en gebruikers. Daarom organiseren de bewoners en gebruikers van de Fabriek aan de Van Ostadestraat 233 en de krakers van het Verbindingsblok op zondag 21 september een buurtfeest.
Read more...
 
Actie bij kantoor Eigen Haard
Thursday, 10 July 2008
Dinsdagochtend 8 juli hebben we tussen kwart over acht en half tien bij het hoofdkantoor van Eigen Haard aan de Arlandaweg onderstaande flyer uitgedeeld aan het personeel. We hebben met enkele tientallen werknemers gesrpoken en gediscussieerd. Sommigen hoorden ons gelaten aan, anderen reageerden positief of instemmend en vonden het ook wel vreemd dat een particuliere eigenaar met een socialer plan komt dan een woningcorporatie. Ook werd door een enkeling de positie van Eigen Haard verdedigd.
Read more...
 
Media clippings
Monday, 07 July 2008
http://www.at5.nl/nieuwsartikel.asp?newsid=36000
 
Huurdersvereniging De Pijp reageert op alternatieve plan
Thursday, 03 July 2008
Huurdersvereniging De Pijp reageerde op 2 juli middels een persbericht op ons alternatieve plan. Lees het  hieronder.
Read more...
 
Persbericht - Alternatief plan Verbindingsblok.
Friday, 27 June 2008

Krakers en projectontwikkelaar voor behoud betaalbare huisvesting  

Waar woningbouwvereniging Eigen Haard de handdoek in de ring gooit komen krakers en een projectontwikkelaar met een alternatief plan. Het Verbindingsblok, gelegen in de Amsterdamse buurt De Pijp, moet zo worden gered van sloop. De huidige eigenaar, woningbouwcorporatie Eigen Haard, wil na sloop enkel dure koopappartementen terugbouwen. In het alternatieve plan wordt het blok gerenoveerd en zal 50 % behouden blijven voor betaalbare huur.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Results 1 - 17 of 20
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
Free media access for all
download components joomla modules free joomla templates