spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Home arrow Nieuws arrow Foto's Stop de sloop demo 9 februari
Foto's Stop de sloop demo 9 februari
Friday, 08 February 2008

Zaterdag 9 februari liepen we mee in een 'Stop de sloop!' demonstratie. Hieronder de flyer en foto's van het verbindingsblok in de demo.

 

 Image

Image

Image

Stop Afbraak Sociale Huisvesting, krakers solidair.

Overal moeten sociale huurders wijken voor de rijken. Zittende huurders worden weggepest door bijvoorbeeld huizen jarenlang te verwaarlozen. De huurder is een speelbal van het kapitaal geworden door de privatisering van de woningcorporaties. Door splitsen en samenvoegen verdwijnen huurhuizen en verschijnen luxe appartementen. Goede huizen worden gesloopt om dure appartementen terug te bouwen. Oud-zuid is al helemaal veryupt en alleen nog toegankelijk voor mensen met een goed gevulde portemonee. Dit gebeurt door de hele stad wat tot gevolg heeft dat oud bewoners moeten vertrekken naar dooie buitenwijken. Wij krakers zijn het hier niet mee eens, en strijden al jaren voor betaalbaar wonen voor iedereen.

Eerder werden bij de Bakkerblokken in de Pijp 64 sociale huurwoningen gesplitst en verkocht. Op het moment worden 100 meter verderop de panden in het verbindingsblok bedreigd door sloop, Eigen Haard wil er luxe koop appartementen voor terug bouwen. We kunnen niet nog meer betaalbare woonruimte laten verdwijnen! Deze 29 sociale huurwoningen zullen dan ook niet zonder slag of stoot verloren gaan. De huidige bewoners van het verbindingsblok zullen vandaag de reeds vergane sociale huur symbolisch ten grave dragen.

 Stop Afbraak Sociale Huur, Stop Het Kraakverbod!

 

www.verbindingsblok.nl       &        www.molli.nl

 
< Prev   Next >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
Free media access for all
download components joomla modules free joomla templates