spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Home arrow Nieuws arrow Solidair spandoek verboden door AWV
Solidair spandoek verboden door AWV
Monday, 16 June 2008

In de Bakkerblokken, nu eigendom van de Algemene Woningbouw Vereniging (AWV), is de afgelopen jaren veel onrust geweest. De panden vielen onder de noemer van hoogwaardige renovatie ten prooi aan speculatie. Eerst ving G.W. Bakker de nodige poen, en vervolgens verdiende RVG wonen in een maandje ook een miljoentje of wat. De woningcorporatie kocht de panden uiteindelijk op, waarschijnlijk op verzoek van stadsdeel Oud-Zuid. De meeste huurders waren al weggewerkt voor de dure koopwoningen, krakers werden ontruimd en binnenkort is er dan het openingsfeest van de gerenoveerde yuppen-walhalla’s. Die zijn verkocht tussen de 2,3 en 7ton, voor appartementen tot wel 160 m2.

De rust leek teruggekeerd, tot een van de overgebleven huurders op 21 april een knalroze spandoek uithing: ‘Solidair met het Verbindingsblok’. Binnen twee dagen werd hij gebeld door de AWV, dat het spandoek ‘direct verwijderd diende te worden’.

Er zouden klachten zijn binnen gekomen, bij de AWV of het stadsdeel, het spandoek zou ‘bedreigend, confronterend en eng’ zijn. Als het spandoek niet voor middernacht verwijderd zou zijn, zouden er consequenties aan vast zitten. Dit alles geeft wel een beetje aan hoe de verhoudingen momenteel liggen in de buurt. Een zoet roze spandoek moet worden verwijderd om de upper-class zich vooral maar veilig te laten voelen in deze yuppenghetto. Maar dit is ook nog onze buurt!

 

Het spandoek is nu inderdaad weggehaald. Een postertje van het Verbindingsblok ‘Stop de sloop!’, is in de plaats gekomen. Het Verbindingsblok ligt op kleine afstand van de Bakkerblokken. Hier willen ze 30 sociale huurwoningen slopen voor yuppentorens, inmiddels zijn bijna alle etages gekraakt. Wij, huurders en krakers, gaan niet zomaar opgeven. Komende zaterdag vanaf 12:00 spandoekendag in het dagcafe in de Eigenaardig, Rustenburgerstraat 160. Kom langs om mee te helpen of een spandoek op te halen! Laat op alle gevels in de Pijp (en daarbuiten) de spandoeken wapperen!

Meer over de Bakkerblokken:

http://squat.net/spok/blog/node/89

 

 

 
< Prev   Next >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
Free media access for all
download components joomla modules free joomla templates