spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Home
Beste buren,
Friday, 12 June 2009

De rechter heeft op verzoek van Eigen Haard, niet verrassend, besloten dat we eruit moeten. We willen jullie nog een keer vertellen waarom we het niet eens zijn met de plannen van Eigen Haard en het stadsdeel, nu de ontruiming van ons blok dichtbij is. Zoals jullie weten komen er 24 luxe koopappartementen, waar voorheen 30 huurappartementen in de sociale sector waren.

 De ´differentiatie´, waar het stadsdeel zoveel over spreekt om een ´betere mix´ van bewoners te creëren, staat alleen symbool voor de verdrijving van mensen met minder poen uit deze buurt. Er is ook geen sociale huur bijgebouwd op de Appollolaan.   

 Iedereen moet kunnen wonen, en zelf beslissen hoe. Los van de onmogelijke wachtlijsten voor een huis, kiezen we er dus voor om te kraken zodat we kunnen wonen en leven zoals we zelf willen. Het café Eigenaardig speelt hierin een belangrijke rol, hier hebben we bijvoorbeeld een gezamenlijke wasmachine, er zijn benefietetentjes maar het is ook een plek om ons te organiseren en elkaar te ontmoeten. Een ruimte waar je geen kapitalen hoeft neer te leggen om wat te eten of te drinken, en waar iedereen een steentje bijdraagt zonder dat daar lonen of bazen voor nodig zijn.

 Dit alles maakt dat wij een ontruiming niet zullen accepteren. De Pijp en eigenlijk de hele stad hebben al veel te veel in de uitverkoop gestaan. Hoe graag Cohen en consorten Amsterdam ook als “creatief  kennis bedrijf” zien, het blijft onze stad. Geen ontruiming voor yuppen of leegstand, geen ontruiming van ideeën, Verbindingsblok moet blijven!

 Tot slot willen we alleen maar zeggen dat we hier allemaal heel fijn gewoond hebben, met de buurt en elkaar, tot snel in de Pijp!

 Vriendelijke groeten, Kraakgroep Verbindingsblok

p.s Gewoonlijk zijn de ontruimingen van kraakpanden op dinsdag

 

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 
Next >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
Free media access for all
download components joomla modules free joomla templates