Een paar foto’s

_P271401_P271402_P271403_P271362 _P271370

PS 18-III gekraakt

Beste Buren

Vandaag, 27 juli 2014, hebben wij de leegstaande woning op Pretoriusstraat 18 III gekraakt.

Deze woning stond al bijna 2,5 jaar ongebruikt leeg! Een grove schande in een stad waar meer dan 60.000 mensen naarstig op zoek zijn naar geschikte woonruimte.

Wij zijn twee woningzoekenden die het noodzakelijk vinden om tegen dit soort misstanden op de woningmarkt op te treden. Vandaar dat wij vandaag ons woonrecht in eigen hand hebben genomen en de bovengenoemde locatie, met de hulp van kraakgroep Amsterdam Oost, weer aan het woningenbestand van Amsterdam hebben toegevoegd.

Ondanks wettelijke verboden blijkt kraken nog steeds de enige manier om huiseigenaren, die onzorgvuldig met hun bezit omspringen, met hun neus op de feiten te drukken. Door deze directe actie willen wij een duidelijk politiek standpunt maken: “Huizen zijn om in te wonen en langdurige leegstand wordt niet gepikt!!”

Uiteraard zullen wij zo snel mogelijk contact met de eigenaar, dhr. Harkan Karisoen, opnemen om te proberen met hem tot een huurovereenkomst te komen. Wij zijn bereid tot constructief overleg en gaan discussie niet uit de weg.

Mocht u kennis willen maken met uw nieuwe buren, bel dan gerust aan en kom aan voor een praatje en een bakkie

Met strijdbare groet,

De nieuwe bewoners