Schoolstraat 4+10

Eind augustus zijn in Amsterdam Oud-West de Schoolstraat 4 en 10 gekraakt, die door woningcorporatie Eigen Haard compleet onbewoonbaar gemaakt zijn. De politie heeft tijdens de kraak zelf leegstand geconstateerd, maar gaf aan Bouw&Woningtoezicht langs te sturen voor een veiligheidsoordeel.


Na twee weken intensief klussen is Schoolstraat 4 enigszins bewoonbaar gemaakt en is voornamelijk veel gedaan aan de veiligheid, waarbij naast de bewoners buitengewoon veel werk verzet is door vrijwilligers met verstand van zaken. Het pand op nr. 10 verkeerd nog in veel slechtere staat, mede door een brand van enkele jaren terug, waardoor de focus de afgelopen tijd eerst op nr. 4 gelegen heeft.
Vandaag is Bouw&Woningtoezicht langsgeweest, die geen acute levensgevaarlijke situatie hebben aangetroffen, waarmee uitzicht ontstaan is op een langer verblijf in de schoolstraat en er ruimte is voor het in samenwerking met de buurt ontwikkelen van een strijd tegen de onrechtvaardige plannen van het stadsdeel en Eigen Haard (van 100% sociale huur naar 30%).
Ook pand 10 is min of meer door de keuring gekomen, waar vanaf vandaag ook hard aan de slag gegaan wordt.

Comments are closed.