A L G E M E E N    A C T I E   T E G E N   P O R T A A L

K r a a k g r o e p L e i d e n
Welkom op de voorlopige webpagina van Kraakgroep Leiden. Binnenkort zal er een uitgebreidere site online gaan met meer info en materiaal. Voorlopig zul je het echter met deze provisorische pagina moeten doen.
Het kan kloppen wanneer je nog niet veel gehoord hebt over Kraakgroep Leiden. We bestaan namelijk pas sinds de lente van het mooie jaar 2004. Wij hebben ons ten doel gesteld, het kraken in Leiden en omgeving, te helpen faciliteren en promoten. Dit ondermeer naar aanleiding van ontwikkelingen waarbij het (Leidse) kraken steeds verder in haar bestaan wordt bedreigd. We hopen, door advies en hulp, een steentje bij te dragen in de voorziening van woonruimte en andere leuke projecten d.m.v. het kraken van de leegstand in de omgeving van Leiden.

H a n d l e i d i n g
Aangezien kraken op alle mogelijke manieren moeilijk gemaakt kan worden door gemeenten, politie, eigenaren en anderen is het zaak te weten waar je mee bezig bent als je ermee aan de slag gaat. Het eerste wat je daarom moet doen is een kraakhandleiding lezen. In de Leidse kraakhandleiding uit 1999 staan de verschillende stappen en moeilijkheden die je op je pad vindt voordat je je een gelukkige bewoner van een zelf gekraakt pand kunt noemen. Aangezien de handleiding alweer 5 jaar oud is, zijn er een aantal dingen die aangepast moeten gaan worden. Hier zijn we op dit moment druk mee bezig.

S p r e e k u u r + C h e c k l i s t
Om verder te helpen met het kraken van panden, hebben we het kraakspreekuur dat in Leiden alweer jaren op z'n gat lag nieuw leven ingeblazen. In tegenstelling tot veel andere steden wordt het spreekuur alleen op afspraak gehouden, bij voorkeur op maandagen. Zie de conctactinfo hieronder. Om je goed te kunnen helpen en adviseren, vragen we je vantevoren de kraakhandleiding door te lezen. Daarnaast hebben we, als je een pand op het oog hebt, een checklist gemaakt waarop je alle info over het pand kwijt kunt. Op deze manier kunnen we op basis van de goede informatie hopelijk gelijk aan de slag.

C o n t a c t
Voor advies, info en/of een afspraak kun je dus contact met ons opnemen via post of email. Je hoort dan zo gauw mogelijk iets van ons. Als je liever gelijk iemand aan wilt spreken, kun je langskomen bij de Multipleks aan Stationsplein 218 in de buurt van het station. Tijdens openingstijden kun je altijd langskomen; er is dan altijd wel iemand van de Kraakgroep. Op andere tijdstippen is dat minder zeker, maar ook weer niet onmogelijk... Wellicht tot ziens dus.

Kraakgroep Leiden
Postbus 518
2300 AM Leiden
kraakgroepleiden@squat.net